Ανακοινώσεις

Προπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024

Δημοσιεύτηκε στις: 05/05/2023

Προπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας

κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024

 

To Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας ανακοινώνει την έναρξη αιτήσεων για προπτυχιακές διπλωματικές εργασίες κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2023-2024).

 

Προτεινόμενες θεματικές ενότητες διπλωματικών εργασιών:

  1. Έλεγχος ποιότητας δεδομένων – Ανάλυση δεδομένων – Ομογενοποίηση – Ανάλυση σταθερών ισοτόπων στην ατμόσφαιρα. (Επιβλέπων κ. Α. Αργυρίου)
  2. Ηλιακή ακτινοβολία – Νέφη - Αιωρούμενα σωματίδια/ποιότητα αέρα. (Επιβλέπων κ. Α. Καζαντζίδης)
  3. Αριθμητική πρόγνωση καιρού και κλίματος – Εφαρμογές - Επιπτώσεις. (Επιβλέπων: κ. Ι. Κιουτσιούκης)

Θα δοθούν δύο θέματα ανά θεματική ενότητα.

 

Όλες οι θεματικές ενότητες απαιτούν πολύ καλή γνώση και χρήση μίας γλώσσας προγραμματισμού καθώς και στατιστικής για την επεξεργασία των δεδομένων.

 

Οι υποψήφιοι/ες φοιτητές/φοιτήτριες πρέπει να πληρούν κατ’ αρχάς τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν επιλέξει ήδη ή να προτίθενται να επιλέξουν την κατεύθυνση «Ενέργεια & Περιβάλλον».
  2. Να έχουν επιτύχει στις εξετάσεις των ακόλουθων μαθημάτων: Μαθηματικά 1ου και 2ου εξαμήνου, Προγραμματισμός Η/Υ 1ου και 2ου εξαμήνου, Μηχανική – Ρευστομηχανική 1ου εξαμήνου, Θερμοδυναμική – Κυματική – Οπτική του 2ου εξαμήνου, Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Φυσική του 5ου εξαμήνου.
  3. Να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα σε βαθμό ο οποίος να τους επιτρέπει να διαβάζουν και να κατανοούν επιστημονικά συγγράμματα και άρθρα.

 

Υποβολή υποψηφιοτήτων

Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση athanarg@upatras.gr μέχρι και την Τετάρτη, 31η Μαΐου 2023. Στο μήνυμα θα αναγράφουν τα εξής: ονοματεπώνυμο, αριθμό μητρώου, κινητό τηλέφωνο καθώς και τον αριθμό του θέματος για το οποίο ενδιαφέρονται.

 

Οι συνεντεύξεις με τους υποψήφιους θα πραγματοποιηθούν τη Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, στις 11:30, στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την συνέντευξη, απλό αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας. Τα αποτελέσματα της συνέντευξης θα ανακοινωθούν σε περίπου 5 εργάσιμες ημέρες μετά τη συνέντευξη και η διπλωματική εργασία θα αρχίσει με τη λήξη της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2023.