Ανακοινώσεις

Εκδήλωση για τον διαγωνισμό ClimateLaunchPad στον τομέα της πράσινης επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε στις: 30/03/2017

Το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής φιλοξενεί την ενημερωτική εκδήλωση για το ClimateLaunchPad  (http://climatelaunchpad.org), το μεγαλύτερο διαγωνισμό ιδεών στον κόσμο στον τομέα της πράσινης επιχειρηματικότητας. Το ClimateLaunchPad αποτελεί μέρος του Climate-KIC (http://www.climate-kic.org/), της πρωτοβουλίας που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας και αφορά την δημιουργία ευκαιριών για εφαρμογή καινοτόμων ιδεών που σχετίζονται με το μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Ο διαγωνισμός αφορά ερευνητικές ομάδες ή επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και θα ήθελαν να λάβουν χρηματοδότηση για την εφαρμογή μιας καινοτόμου ιδέας σε μια σειρά από θέματα που μπορεί να σχετίζονται με το αστικό περιβάλλον, την αγροδιατροφή, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση και επεξεργασία του νερού, τις μεταφορές, τη βιομηχανική τεχνολογία και ότι άλλο σχετίζεται με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τις εξής φάσεις:

  • Εκπαίδευση για τη μελέτη της αγοράς και τη μετατροπή της ιδέας σε προϊόν (όλα τα έξοδα πληρωμένα)
  • Παρουσίαση της ιδέας σε κριτική επιτροπή, πρόκριση των καλύτερων ιδεών σε εθνικό επίπεδο και βράβευση με επιχορήγηση 17500€
  • Παρουσίαση της ιδέας στον διεθνή τελικό. Οι δέκα καλύτερες προτάσεις   θα ενταχθούν στον επιταχυντή του Climate-KIC και θα λάβουν από 100.000 €.

Η συνάντηση με την ελληνική ομάδα του διαγωνισμού (http://climatelaunchpad.org/countries/greece/) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5/4, στις 12:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Φυσικής, Κτίριο Γ, 2ος όροφος. Η ελληνική ομάδα θα μιλήσει για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, θα απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες για τις αιτήσεις συμμετοχής και θα παρουσιάσει παραδείγματα ιδεών που πριμοδοτήθηκαν και εξελίχθηκαν σε προϊόντα κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά η χωρητικότητα της αίθουσας είναι συγκεκριμένη. Για την αποφυγή προβλημάτων παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται (μεμονωμένα ή ως ομάδες) να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο email: akaza@upatras.gr

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στην ιστοσελίδα http://climatelaunchpad.org/faq/ , ή το ο ενημερωτικό δελτίο που επισυνάπτεται στο τέλος του μηνύματος (ή στη διιεύθυνση: http://us7.campaign-archive1.com/?u=c8ffbe20d8ee988d464f6cde9&id=bb66646db6&e=d6558a1ffe)